Opleidingen

KMO-portefeuille

Ontdek alle opleidingen en Konnekt-it momenten aangeboden door Konnekt-it.

Filter

Emotionally Focused Therapy voor (ex-)koppels met negatieve interactiepatronen

21 maart 2019

Koppels die verstrikt raken in terugkerende negatieve interactiepatronen en conflicten kunnen via Emotionally Focused Therapy (EFT) succesvol geholpen worden om hun relatie terug veilig en verbonden te maken. Een  aantal koppels raken zo verstrikt in deze patronen dat ze kiezen hun relatie niet meer verder te zetten. Bemiddeling biedt deze koppels de mogelijkheid om in onderlinge afstemming dit proces van loslaten vorm te geven. Vele van deze koppels die kiezen hun relatie los te laten blijven tegelijk vastzitten in de negatieve interactiepatronen. Dit kan het proces van bemiddeling sterk beïnvloeden. Jef Slootmaekers besteedt tijdens deze opleiding aandacht aan de wijze waarop ex-koppels hun negatieve interactiepatroon kunnen doorbreken.

Lees meer

ACTief coachen voor loopbaancoaches

4 april + 25 april +16 mei + 6 juni + 5 september 2019

Ervaar jij als loopbaancoach dat mensen soms wel weten wat ze willen, maar gehinderd worden door allerlei gedachten (belemmerende overtuigingen, veronderstellingen, zelfdefinities,…) of gevoelens van onzekerheid of angst…

Wil jij weten hoe je hiermee aan de slag kan gaan? Michaël Bloemen & Ilse Wils bieden je hierop een antwoord.

Lees meer

Veilig werken met trauma

6 mei + 13 mei + 3 juni 2019

Trauma, intense psychische pijn, ligt aan de basis van veel psychisch lijden. In onze praktijk als psychotherapeut kunnen wij niet om trauma heen.

In deze driedaagse opleiding legt Ybe Casteleyn de focus op het integreren van traumatheorie in je psychotherapeutische praktijk en het oefenen en toepassen van integratieve interventies.

Lees meer

Konnekt-it
Moment

Mentale veerkracht, het verschil tussen lijden en leiden bij jongeren

7 mei 2019

Veerkracht is een kenmerk van je persoonlijkheid dat in sterke mate bepaalt hoe goed je om kan gaan met tegenslagen of stress. Na de veerkrachttest voor volwassenen ontwikkelde Michael Portzky nu ook een veerkrachttest specifiek voor jongeren. Tijdens dit Konnekt-it moment vertelt hij er meer over.

Lees meer

Masterclass mentale veerkracht bij volwassenen

6 juni 2019

Steeds meer mensen wensen aan de slag te gaan met de ‘VK+’ Veerkrachtschaal en de ‘P³’ Palliatieve Paletschaal. Dit kan zijn om een betere inschatting van iemands psychische draagkracht en kwetsbaarheid te kunnen maken, om een betere burnoutrisicotaxatie te kunnen maken, of om betere adviezen voor preventie en/of herstel te kunnen bieden, en deze effecten nadien te kunnen opmeten. Voor deze mensen bieden we deze Masterclasses aan met Michael Portzky.

Lees meer

Trek de juiste cliënten aan

14 juni 2019

Vraag jij je af hoe jij jezelf en jouw praktijk op de juiste manier kan positioneren, zodat je cliënten aantrekt die bij je passen en je erin slaagt om een rendabele praktijk uit te bouwen? Dan is deze workshop met Elke Van Parys ongetwijfeld iets voor jou. Iedere deelnemer krijgt ook dankzij onze partner Tania Mertens een cadeau die onmiddellijk kan ingezet worden voor je personal branding.

Lees meer

Supervisie: werken met visuals

13 september 2019

Volgde je reeds eerder een opleiding rond visualiseren en wil je jouw kennis hieromtrent verder verfijnen dan is deze supervisie iets voor jou. Onder supervisie van Karl Mortier kan je aan de slag gaan met jouw concrete casus of jouw concreet project. 

Lees meer

Konnekt-it
Moment

Zit er een boek in jou?

17 september 2019

Speel je met het idee om (nog) een boek te schrijven? Ben je al een of meerdere keren begonnen met het schrijven maar onderweg ermee opgehouden? Wil je onderweg ondersteund worden, kom dan tijdens dit Konnekt-it moment kennis maken met Laurence Verwee.

 

Lees meer

Blijven staan ondanks de storm, handvaten om te werken met ouders in hoogconflictueuze scheidingen

14 + 15 + 16 oktober 2019

Tijdens deze 3 daagse praktijkgerichte opleiding bieden Vanessa Maes & Christel Cornelis handvaten aan voor hulpverleners die zoekend zijn naar de wijze waarop ze kunnen werken met ouders in hoog conflictueuze scheidingssituaties.

Lees meer

Verbindende communicatie in de zorg- & welzijnssector

10 + 11 oktober + 14 en 15 november 2019

Hoe creëren we samen gezonde organisaties, waarin je er met je hele hart kunt zijn voor anderen én jezelf? Met hart en ziel je vak uitoefenen in het veld van zorg & welzijn, is dat een garantie voor gezond werken? Onze ervaring is dat bij werken vanuit je hart de nadruk vaak ligt op het geven van energie. Daarbij is het houden van de balans voor velen een klus op zich. Tineke Hertsenberg vertelt ons tijdens deze 4 daagse opleiding hoe je dit kan doen.

Lees meer

Iedereen visueel. Vanuit breinfijn leren en communiceren met visuals

18 oktober 2019

Ben je op zoek naar een andere manier om presentaties, workshops, coachingsessies, trainingen of vergaderingen vorm te geven, dan is deze opleiding iets voor jou. Door middel van visualisatie leert Karl Mortier je met impact communiceren. En neen, je hoeft geen "tekentalent" te zijn om deze methodiek te kunnen toepassen.

Lees meer

Schipbreuk geslaagd

13 + 14 + 15 november 2019

1 op 3 relaties eindigt in een scheiding en een deel daarvan wordt een vechtscheiding. In dergelijke situaties verliezen ouders daarbij regelmatig het belang van hun kinderen uit het oog en staan ze continu in de vechtstand.

Hebt u behoefte aan een methodiek om ex-partners weer in een goede balans te brengen waardoor ze verder kunnen met hun leven en hun kinderen gevrijwaard blijven van ongewenste spanning tussen de beide ouders?
Dan is Schipbreuk geslaagd dé opleiding voor u.

Lees meer

Mastermind voor zelfstandige hulpverleners

2019

Binnen de wereld van ondernemers zijn masterminds goed ingeburgerd en zijn succesvolle ondernemers vaak lid van 1 of meer vaste mastermind groepen.

Binnen de wereld van zelfstandige hulpverleners is dit echter onbekend. Toch zijn er heel wat psychologen, psychotherapeuten, coachen, .. werkzaam als ondernemer en missen ze collega-zelfstandigen waarmee ze kunnen brainstormen, reflecteren, …Vanuit Konnekt-it willen we hier een antwoord op bieden en organiseren we masterminds.

Lees meer

Supervisie

op aanvraag

Heb je nood aan reflectie?

Wil je leren van je werkervaringen en inzicht krijgen in je eigen (therapeutisch) handelen en de oorsprong hiervan?

Wil je zicht krijgen op de mechanismen van tegenoverdracht in het hulpverlenend proces?

Schrijf je dan in voor 1 van onze supervisies

 

Lees meer

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?